zaterdag, 19. april 2008 - 13:06

Ongeregeldheden voetbalsupporters Arnhem

Arnhem

Van de in totaal 64 aangehouden Cambuur-supporters, die vrijdagavond in Arnhem werden opgepakt bij dreigende ongeregeldheden op de Korenmarkt, zijn er zaterdagochtend 8 weer op vrije voeten gesteld. Onderzoek aan de hand van onder meer camerabeelden toonde aan dat zij niet langer als verdachte konden worden aangemerkt.

De overige 56 verdachten, variërend in leeftijd van 17 tot 36 jaar en afkomstig uit verschillende plaatsen in Friesland, zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld in diverse politiebureaus in de regio.

Vrijdagavond dreigde rond half negen een confrontatie tussen supporters van SC Cambuur uit Friesland en Vitesse-supporters in de Arnhemse binnenstad. De politie wist door tijdig ingrijpen een massale vechtpartij te voorkomen. In een horecazaak aan de Korenmarkt kon echter niet worden voorkomen dat er vernielingen werden aangericht. Een agent en een Friese supporter liepen daarbij (lichte) verwondingen op.

De Cambuur-supporters waren vroeg in de avond per bus in Arnhem neergestreken nadat hen de toegang geweigerd was de wedstrijd tegen MVV bij te wonen. De rechter had eerder deze week bepaald dat die wedstrijd zonder publiek zou worden gespeeld. Desondanks waren de Friezen naar Maastricht afgereisd.

Door de horecazaak rondom af te sluiten was de politie even later in staat in totaal 64 verdachten aan te houden op verdenking van openlijke geweldpleging. Hangende het onderzoek blijven de 56 supporters vandaag in verzekering in afwachting van een nadere beslissing van Justitie. Diverse aangevers en getuigen moeten nog worden verhoord. Ook zal nog nader onderzoek worden gedaan aan de hand van camerabeelden.
Provincie:
Tag(s):