vrijdag, 2. mei 2008 - 14:38

Ongeregeldheden Zaamslag, slachtoffer overleden

Zaamslag

Burgemeester Jan Lonink van de gemeente Terneuzen reageert geschokt na de ongeregeldheden die hebben plaatsgevonden in het dorp Zaamslag, in de nacht van dinsdag op woensdag. In dezelfde nacht raakte een inwoner van Zaamslag zeer ernstig gewond. Hij is later in een ziekenhuis overleden.

Om persoonlijk met de dorpsbewoners van de kern Zaamslag te spreken over de gebeurtenissen, wordt aanstaande zaterdag een bijeenkomst georganiseerd door de gemeente. De inwoners uit Zaamslag ontvangen daarvoor vrijdag een uitnodiging, waarin aanvangstijd en locatie worden aangeduid.

Persverklaring burgemeester Jan Lonink van donderdag 1 mei 2008:

“In de nacht van dinsdag op woensdag is in het dorp Zaamslag een dorpsbewoner zeer ernstig gewond geraakt. Hij is daarna naar het ziekenhuis in Gent gebracht waar hij is overleden aan zijn verwondingen.
Het schokkende nieuws is hard aangekomen bij de gemeenschap in het algemeen en bij mij als burgemeester in het bijzonder. Wij zijn geschokt en verbijsterd door hetgeen dat in Zaamslag is gebeurd. Ik betreur het ten zeerste dat dit geweld in onze gemeenschap heeft plaatsgevonden.

Namens de gemeente wil ik allereerst mijn steun betuigen aan de familie en vrienden van het slachtoffer en ze veel sterkte toewensen in deze zware tijd. Ook betuig ik mijn medeleven aan het gehele dorp, want voor alle mensen in Zaamslag is dit een vreselijke gebeurtenis. Ook wil ik laten weten dat ik denk aan de familie van de mogelijke verdachte(n) en degenen die daarbij betrokken zijn. Ik wil de dorpsgemeenschap oproepen elkaar niet te veroordelen, maar juist in deze moeilijke tijden elkaar tot steun te zijn.�

Aanhouding

De politie heeft een16-jarige jongen uit Zaamslag aangehouden die wordt verdacht van poging moord/ poging doodslag en is in bewaring gesteld. Zijn voorlopige hechtenis wordt verlengd met veertien dagen, dit maakt het Openbaar Ministerie het OM bekend. De 17-jarige jongen uit Terneuzen, die eveneens is aangehouden, wordt verdacht van mishandeling en zijn aanhouding is getoetst door de rechter-commissaris. De voorlopige hechtenis wordt verlengd met drie dagen. Beiden verdachten behoren tot de groep die eerder betrokken was bij de ongeregeldheden in de Koninginnenacht in Zaamslag.
Provincie:
Tag(s):