zondag, 27. april 2008 - 15:37

Onrustige nacht Almere: zes aanhoudingen

Almere

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag zes verdachten aangehouden in het centrum van Almere. Daarbij ging het om drugsbezit, het niet voldoen aan een bevel en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs na hinderlijk gedrag. Vanwege de onrustige situatie hebben agenten het uitgaanspubliek uit elkaar gehaald waarna de rust weer terugkeerde.

Het personeel van een uitgaansgelegenheid aan de Grote Markt trof in hun zaak drie personen met drugs aan. Daarop waarschuwden zij de politie en werden twee mannen uit Almere, van 21 en 29 jaar, en een 30-jarige man uit Weesp aangehouden.

Agenten sommeerden op de Grote Markt een 19-jarige man uit Amsterdam meerdere malen om te vertrekken, toen een ruzie dreigde. Hij weigerde dat en sloeg een agent in het gezicht. In de Koopmanstraat voldeed een 20-jarige man uit Almere niet aan het bevel om weg te gaan. Beide mannen zijn aangehouden.

Een 26-jarige Drontenaar viel in een café een meisje lastig en werd daarom door de portier de zaak uitgezet. Tijdens controle bleek dat de man zich niet kon legitimeren waarop hij is aangehouden.
Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en worden zondag verhoord. De recherche van de politie Almere heeft de zaken in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):