maandag, 13. oktober 2008 - 0:51

Onrustige nacht in Vlissingen

Vlissingen

Zondag omstreeks 02.00 uur ontstond in het Arsenaaltheater, tijdens een feest, een onrustige situatie tussen enkele groepen jongeren. Er ontstonden binnen enkele opstootjes, waarna de politie samen met de beveiliging de groepen uit het Arsenaaltheater verwijderde.

Buiten ontstonden op het Arsenaalplein opnieuw ongeregeldheden waarna de politie besloot iedereen van het plein te verwijderen. Hierbij werd gebruikgemaakt van diensthonden en de lange wapenstok. Eén, onbekend gebleven, persoon werd hierbij door een diensthond gebeten en is daarna weggerend.

De verschillende groepen zijn daarna door de politie begeleid door de stad. In totaal werden 6 personen aangehouden. Eén daarvan, een 24-jarige Vlissinger, is in verzekering gesteld en zit nog vast wegens bedreiging.

De andere vijf personen, 3 mannen van 18, 19 en 20 jaar uit de gemeente Vlissingen en een 22-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Middelburg, werden allen aangehouden wegens het niet opvolgen van een bevel en/of het verstoren van de openbare orde. Zij zijn gehoord en in de loop van zondag weer in vrijheid gesteld. Rond 04.00 uur was alles weer rustig in de binnenstad.
Provincie:
Tag(s):