donderdag, 31. januari 2008 - 12:37

Onstuimig en stormachtig weer

Schiphol

Donderdag wakkert de zuid tot zuidwestenwind in de loop van de dag verder aan en kan het in de middag aan de kust tot een volle storm komen. Boven land komen stevige windrukken voor waar vooral het vlieg- en autoverkeer hinder van kunnen ondervinden. Verder gaan er buien vallen bij een temperatuur tussen de 4 en 6° in.

Donderdagavond en vannacht zal de buiigheid gewoon doorgaan en het blijft ook dan stevig waaien. De temperatuur daalt naar 1 tot 3°.

Morgen kunnen we dus gure winterse buien verwachten bij temperaturen tussen de 1 en 3° in. Daarbij ook nog eens een krachtige tot harde westenwind dan zal het wederom zeer guur aanvoelen.

Het weer voor de langere termijn
Van vrijdag op zaterdagnacht kunnen we ook enkele sneeuwbuien verwachten en gaat de temperatuur op veel plaatsen tot onder het vriespunt dalen. Het kan dus plaatselijk glad worden.

Ook zaterdag zullen we sneeuwbuien vallen al zal de zon er ook tussendoor komen. De westenwind is dan gereduceerd naar matig tot vrij krachtig en de temperatuur zal in het oosten bij het vriespunt blijven steken en aan de kust enkele graden boven het vriespunt.

Van zaterdag op zondag komt de temperatuur ook tot onder het vriespunt en draait de wind weer terug naar het zuiden. Zondag overdag blijft het droog en gaat de zuid tot zuidoostenwind geleidelijk aan in kracht toenemen, soms schijnt de zon en het wordt maximaal 1 tot 3°.

Zondagavond raakt het bewolkt en gaat er in de nacht vanuit het westen neerslag vallen. Dat kan eerst nog in de vorm van sneeuw zijn maar die zal weldra overgaan in regen. De wind waait dan vrij krachtig vanuit het zuidoosten en de temperatuur loopt uiteen van 2° aan de kust tot nog rond het vriespunt in het oosten.

Maandag valt er nu en dan een losse bui en schijn ook nu en dan de zon, het meest aan de kust. De wind waait dan vrij krachtig uit het zuiden en de temperatuur loopt uiteen van 7° aan de kust en 4/5° in het oosten.

Van maandag op dinsdagnacht gaat het weer flink regenen en waaien. De temperatuur komt dan tussen de 3 en 6° te liggen bij een krachtige zuidenwind. In de vroege ochtend gaat de temperatuur al verder stijgen en overdag komt het kwik aan de 9°. De regen trekt in de ochtend naar het oosten weg zodat het in de middag vanuit het westen op gaat klaren. De wind is dan naar het westen gedraaid en is vrij krachtig.

Woensdag blijft het praktisch overal droog en schijnt de zon geregeld. De wind is dan naar het zuiden gedraaid en waait vrij krachtig en aan de kust mogelijk later weer krachtig. De temperatuur stijgt nog naar 8/9°.

Ook donderdag kunnen we nog en droge dag verwachten met wat zon en temperaturen van rond de 10°. De wind waait dan nog steeds vanuit het zuiden. Vrijdag volgt er regen, maar het blijft zacht met een graad of 9 bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Ook het weekend dat dan volgt zal zacht verlopen maar wel aan de wisselvallige kant. De kans op regen blijft vrij groot en de wind blijft voornamelijk uit het zuiden tot zuidwesten komen. De temperatuur komt overdag rond de 9 tot 10° te liggen en ook de nachten zijn zacht met 6 tot 8°. De winter blijft dus helemaal uit beeld.

Weerbureau Meteoservices Rijnsburg
Provincie:
Tag(s):