maandag, 21. juli 2008 - 9:25

Ontbijtprodukten bevatten te veel suiker

Den Haag

Onbijtproducten speciaal voor kinderen bevatten zoveel suiker dat het meer snoep is dan ontbijt. Dat stelt de Consumentenbond.
De bond testte ontbijtproducten als muesli, cruesli, drinkontbijt en kinderontbijt.

Bij de krokante muesli's kwam de bond niet eens tot een beste koop; er zitten in alle onderzochte producten teveel verzadigd vet en suiker. Geen enkel product volstaat als vervanger van de ouderwetse volkorenboterham, aldus de bond.

Van de onderzochte kinderontbijten spant de Kellogg's Smacks de kroon: die bestaat voor bijna de helft uit suiker, namelijk 47 procent.
Alle geteste krokante muesli's, ook wel cruesli's genoemd, bevatten volgens de bond veel te veel verzadigd vet. 'Alle onderzochte cruesli's zitten boven de norm van het Voedingscentrum.' Ook barst de krokante muesli van het suiker. Van 'nature' zit er tot 7 procent suiker in, fabrikanten vullen dat aan tot wel 20 procent.

De hoeveelheid vezels in de cruesli is wel in orde en komt ongeveer overeen met twee volkorenboterhammen. Ook leveren ze genoeg energie. Dat doen drinkontbijten dan weer niet en die bevatten ook weinig vezels.
Categorie:
Tag(s):