maandag, 25. augustus 2008 - 19:48

Ontdek het bruisende Vondelfestival in Bottendaal

Nijmegen

Op zondag 14 september verandert het Vondelparkje in de wijk Bottendaal in Nijmegen voor de tweede keer in een bruisend park, waar jong en oud op allerlei gebieden wordt vermaakt en uitgedaagd tot meedoen. Het Vondelfestival is een feest voor bewoners, maar ook voor de rest van Nijmegen of zelfs daarbuiten.

Vanaf 13.00 uur is het Vondelparkje deze zondag dé plek in Bottendaal waar je kunt genieten van muziek, dans, cultuur en entertainment. Er zijn inspirerende demonstraties van talent en creativiteit uit de wijk. Nieuw dit jaar is de openstelling van de Plaza van het ROC Nijmegen. Ook is er een ruim aanbod van eten en drinken en een kookstudio waar verschillende restaurants uit Bottendaal en omgeving aan meewerken. Vier kunstenaars hebben op geheel eigen wijze vier stoelen tot kunstobjecten bewerkt. Deze zijn te bewonderen tijdens het festival.

Een kleurrijke optocht van salsadansers met muziek zorgt voor een wervelende start. In de middag zijn er veel activiteiten voor jong en oud zoals oud Hollandse spelen, mozaïeken en make-up advies. Speciaal voor ouderen wordt een oud café uit Bottendaal voor één dag opnieuw in het leven geroepen (Café de Toekomst) waar o.a. gekaart en geschilderd zal worden. Voor kinderen is er een poppenkast, wordt er geschminkt en is er een clown. Verder is er een breed scala aan dansoptredens en –workshops van vroeger en nu waaraan je als bezoeker kunt deelnemen. Voor ontspanning worden stoelmassages aangeboden.

’s Avonds is er een gevarieerd muziekprogramma met spetterende optredens van geweldige artiesten uit Bottendaal en wijde omgeving.
Provincie:
Tag(s):