woensdag, 8. oktober 2008 - 1:02

Ontdek het geheim van de drie religies

Heilig Landstichting

Zaterdag 18 oktober is het Gratis Museumdag in Gelderland. Het thema dit jaar is Ontdek het Geheim. In Museumpark Orientalis kun je het geheim van de drie religies – jodendom, christendom en islam – ontdekken. Verzamel de cijfercode, win het Romeinengevecht en ontgrendel de schatkist. Ontdek het Geheim!

De Gratis Museumdag is voor alle kinderen, maar natuurlijk zijn ook de ouders, grootouders en andere familieleden van harte welkom. Iedereen heeft op zaterdag 18 oktober gratis toegang en er zijn heel veel extra activiteiten!Kinderen krijgen bij de kassa een speurtocht mee. Zij moeten vragen beantwoorden, opdrachten vervullen en een cijfercode bemachtigen. Met deze code in handen moeten ze nog een laatste opdracht volbrengen, namelijk het Romeinengevecht winnen. Dan mag de cijfercode ingevoerd worden. Zal de schatkist, dat het geheim van de drie religies in zich bewaard, opengaan...?!

Naast deze spannende tocht is er ook nog een voorstelling van Beeldend Theater Madoc. In het Orientalis Theater kun je kijken en luisteren naar Het levende schilderij. Het levende schilderij is een voorstelling geïnspireerd op de schilderijen van de Brabantse kunstschilder Jeroen Bosch (1450-1516). Deze fantasierijke schepper van vreemde droomfiguren verwerkt in zijn kunstwerken mystiek, religie en het aardse leven. HerfstvakantieDeze herfstvakantie (11 t/m 19 oktober) viert Museumpark Orientalis Soekot. Soekot of Loofhuttenfeest is een joods feest dat zeven dagen duurt en waarbij herdacht wordt dat de joden veertig jaren lang in hutten in de woestijn omzwierven.

In de herfstvakantie kunnen kinderen een Soeka / Loofhut bouwen, luisteren naar joodse verhalen, meedoen met joodse dans en joodse knutselwerkjes maken. Voor volwassenen zijn er minirondleidingen over het jodendom en over Soekot. Daarnaast is er zondag 19 oktober een optreden van een joods koor.CorbvloOp zondag 19 oktober treedt re-enactmentgroep Corbvlo op in Museumpark Orientalis. Corbvlo is een kleine groep enthousiastelingen die zich bezighoudt met het tot leven wekken van het Romeinse verleden. Het thema voor deze dag is ambachten en beroepen in de Romeinse tijd. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo worden schilden gevlochten, wordt er kaas gemaakt en worden kaarten geweven. Ook is er een act over slavenverkoop.
Provincie:
Tag(s):