donderdag, 6. maart 2008 - 11:31

Onthulling kunstproject in Dwingelandpark

Hoogeveen

Onder de vlag van het culturele jaar Hartstocht in Hoogeveen wordt vrijdag in park Dwingeland het kunstproject ‘Verankerd Geweld’ onthuld van de kunstenaars Herrie van Vliet en Hugo Galama uit Ansen. Wethouder Klaas Smid verricht de officiële handeling om 11.00 uur in het park aan de Notaris Mulderstraat.

Op 14 juni werd Hoogeveen getroffen door natuurgeweld. De weergoden toonden hun hartstocht op uitbundige wijze. Ook het binnenstadspark Dwingeland ontsnapte niet aan de elementen. Vele trotse bomen, die al generaties de omgeving sierden, moesten buigen en barsten. Wat resteerde was een enorme ravage aan afgewaaid hout, ontwortelde stammen en bladerloze boomskeletten.

De gemeente Hoogeveen vroeg Van Vliet en Galama ideeën uit te werken voor een kunstproject met overlevende boomskeletten. De kunstenaars willen met hun project de ontsnapping van een aantal bomen aan het natuurgeweld onderstrepen en markeren. De afgelopen maanden zijn zes objecten in het park uitgevoerd onder de titels: Vastgenageld, Verankerd, Doorsneden, Opgelicht, Gemarkeerd en – met een knipoog – Voor de Bijl. De resultaten van de storm worden als het ware uitgelicht met respect voor de overlevende bomen. Op een geheel nieuwe wijze krijgt het park daardoor z’n schoonheid terug.
Provincie:
Tag(s):