woensdag, 16. april 2008 - 21:10

Ontknoping 'De Gouden Kooi' live op tv

Eemnes

Na twintig roerige maanden vindt op donderdag 22 mei live de spectaculaire ontknoping plaats van 's werelds langstlopende dagelijkse real life soap 'De Gouden Kooi', gepresenteerd door Bridget Maasland.

Over 36 dagen wordt bekend wie van de overgebleven bewoners Huub, Claire, Amanda, Brian en Jaap zich miljonair kan noemen en de gigantische hoofdprijs (1 miljoen euro + 1000 euro per doorgebrachte dag minus de opgelegde boetes) in ontvangst mag nemen. Daarmee keert 'De Gouden Kooi' de grootste hoofdprijs uit in de geschiedenis van reality TV.

Op donderdag 15 mei spelen de huidige bewoners eerst een zinderende halve finale. Alle vijf de miljonairs moeten in een uur tijd een genadeloos oordeel vellen over hun medemiljonairs door middel van een puntensysteem. Elke miljonair krijgt een aantal punten toebedeeld en moet die, onder toeziend oog van een notaris, onder zijn of haar medespelers verdelen. Voor één van de bewoners heeft dit grote gevolgen. De miljonair met het laagste aantal punten moet zijn koffers pakken en de villa verlaten.

Direct na de uitzending worden de telefoonlijnen geopend tot aan de grande finale en kan Nederland zijn of haar stem uitbrengen op zijn of haar favoriete miljonair via telefoon of sms. De puntenverdeling uit de halve finale bepaalt de helft van de definitieve einduitslag. De kijker bepaalt de andere helft.

Het absolute hoogtepunt wordt bereikt op donderdag 22 mei. Tijdens een twee uur durende live finale vanuit de miljoenenvilla krijgen de bewoners de laatste kans om televisiekijkend Nederland te laten zien hoe slim zij het spel hebben gespeeld en wie zich niet in de kaart heeft laten kijken. De speler met de meeste punten en stemmen is de uiteindelijke winnaar.
Categorie:
Tag(s):