dinsdag, 7. oktober 2008 - 11:29

Ontploffing ROC Flevoland

Almere buiten

Bij een flinke ontploffing zijn maandagavond twee ramen van het
ROC Flevoland aan de Straat van Florida gesneuveld.

Een stuk van het hekwerk raakte ontzet en weggeslingerde brokstukken veroorzaakten lichte schade in één van de lokalen.
.
Even voor half elf hoorden buurtbewoners een flinke knal bij de ROC scholengemeenschap, gevolgd door een flinke rookwolk. Gealarmeerde agenten troffen buiten de school een totaal vernielde prullenbak aan en zagen dat twee ramen door de explosie waren gesneuveld.

Brokstukken die door de klap waren weggeslingerd, werden tientallen meters verder aangetroffen. Omdat niet duidelijk was wat de ontploffing had veroorzaakt, werd een ruime afzetting geformeerd. Specialisten van de Technisch Forensische Recherche hebben tot diep in de nacht uitgebreid sporenonderzoek verricht en sporen veilig gesteld.

Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat het mogelijk gaat om een zeer zware vuurwerkbom. De Technisch Forensische Recherche sluit (militaire) explosieven vooralsnog uit. Er raakte niemand gewond. De recherche van basiseenheid Almere Buiten heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen die iets hebben gehoord of gezien of mogelijk meer weten van deze vernieling worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam van de recherche basiseenheid Almere Buiten via: 0900-8844.

Anoniem je tip over deze ontploffing doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 -7000
Provincie:
Tag(s):