zaterdag, 12. april 2008 - 20:37

Ontplofte koelkast lijkt gerichte actie

Kootwijkerbroek

De ontplofte koelkast op het erf van een woning aan de Harskamperweg in Kootwijkerbroek eind januari van dit jaar is mogelijk of lijkt een gerichte actie tegen een gezin. Dat is uit politieonderzoek tot dusver gebleken. Concrete aanwijzingen in de richting van de daders heeft de politie tot op heden echter niet kunnen vinden.

Om die reden doet de politie nogmaals een beroep op getuigen of anderen, die wellicht bruikbare informatie hebben in dit onderzoek.

Op de bewuste vrijdag 25 januari rond kwart over vier in de vroege ochtend werden omwonenden aan de Harskamperweg opgeschrikt door een luide knal. Later bleek dat op het erf van een woning een koelkast tot ontploffing was gebracht. Daarbij was verder geen schade ontstaan. Gewonden waren er evenmin, hoewel dat gezien de restanten zeer wel mogelijk was geweest. Om die reden nam de politie de zaak dan ook hoog op.

Gaandeweg het onderzoek bleek uit aanwijzingen dat het niet slechts om een uit de hand gelopen vorm van baldadigheid ging, maar om een gerichte actie tegen de bewoners van het adres waar de kast tot ontploffing was gebracht. Door de politie is destijds onder meer een buurtonderzoek ingesteld maar dat leverde geen concreet resultaat op. De koelkast betrof een tafelmodel van het merk Kalorik, bouwjaar februari 1989.
Provincie:
Tag(s):