dinsdag, 30. december 2008 - 12:11

Ontsnapping verdachte verijdeld

Alkmaar

Op maandagmiddag 29 december 2008 omstreeks 14.50 uur werd mede door het ingrijpen van omstanders de vlucht van een verdachte verijdeld. Twee handlangers wisten te ontkomen.

Die middag werd een 21-jarige Amsterdammer vervoerd van het Huis van Bewaring in Heerhugowaard naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De man was op 12 december gewond geraakt aan een voet nadat er door de politie op hem was geschoten toen de man vluchtte na een gewapende overval in Alkmaar.

De man werd het ziekenhuis binnengebracht door een beveiligde ingang. Hij kon niet worden geboeid omdat hij met een ingegipst been en op krukken liep. Nadat het been van de man was voorzien van nieuw gips, liep hij met zijn begeleiders weer richting de beveiligde ingang. Hierbij passeerde het drietal de ingang van het ziekenhuis aan de Metiusgracht. Hier gooide de verdachte zijn krukken neer en rende naar buiten. Zijn begeleiders zetten direct de achtervolging in en kregen de man juist buiten het ziekenhuis te pakken. Hier stonden echter twee mannen, vermoedelijk handlangers van de verdachte, die de verdachte probeerden te ontzetten. De begeleiders werden hierbij meerdere malen geslagen en gestompt.

Doordat meerdere omstanders en medewerkers van het ziekenhuis op het rumoer afkwamen en de begeleiders te hulp schoten, maakten de beide handlangers zich uit de voeten. De verdachte werd geboeid afgevoerd.
Provincie:
Tag(s):