dinsdag, 22. januari 2008 - 12:48

Ontuchtpleger veroordeeld tot cel en tbs

Utrecht

Een 25-jarige man is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden en tbs wegens ontucht en poging tot ontucht met vier minderjarige jongens. De slachtoffers varieerden in leeftijd tussen negen en dertien jaar. De man pikte zijn slachtoffers op bij Park Schothorst in Amersfoort en in Hoogland en nam ze vervolgens mee naar huis.

De man voelde aan de geslachtsdelen van de jongens of had dat geprobeerd. De advocaat van de verdachte had betoogd dat het opleggen van tbs in dit geval zijn doel voorbij zou schieten, omdat de verdachte geen geweld heeft gebruikt en daar ook niet mee gedreigd had.

De verdachte had in 2000 wegens het plegen van een zedendelict al een zogenaamde pij-maatregel (plaatsing in een inrichting voor jeugdigen) opgelegd gekregen. Toen deze maatregel na de maximale duur van zes jaar eindigde, werd het risico op recidive nog steeds hoog geacht. De man plan pleegde de bewezen delicten binnen drie maanden na de beëindiging van de pij-maatregel. Om kinderen, maar ook volwassenen te beschermen tegen het gedrag van de verdachte oordeelde de rechtbank dat de tbs-maatregel naast de gevangenisstraf in dit geval passend en geboden was.
Provincie:
Tag(s):