woensdag, 20. februari 2008 - 13:49

'Ontvoering' blijkt dropping studenten

Lexmond

De politie heeft op dinsdagmorgen 19 februari rond de klok van 09.00 uur twee jongemannen van 21 en 22 jaar uit België aangehouden op de A27 ter hoogte van Lexmond. De politie kreeg de melding dat er een auto op de A27 reed met daarin twee personen voorin en drie geblinddoekte personen achterin.

Gezien het feit dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van een ontvoering, voerde de politie een speciale procedure uit. Door het creëren van een file kon het voertuig worden stopgezet, waarna de inzittenden verzocht werden uit te stappen. De bestuurder en bijrijder werden aangehouden, de auto getakeld.

De drie geblinddoekte jongens in de leeftijd van 18 en 21 jaar oud uit België werden niet aangehouden, maar wel meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek het allemaal om een studentengrap te gaan.

Het was de bedoeling dat de geblinddoekte knapen in Amsterdam zouden worden gedropt, waarvandaan ze zonder geld liftend terug in België moesten zien te komen. Na overleg met de officier van justitie werd besloten tot een stevige preek en betaling van de takelkosten van de auto.
Provincie:
Tag(s):