vrijdag, 4. juli 2008 - 9:31

Onveiligheids-gevoel in parkeergarage Steenwijk aangepakt

Steenwijk

De afgelopen maanden heeft de politie in Steenwijk diverse klachten binnengekregen van gebruikers en omwonenden over de parkeergarage aan de Prinsen Hoven. De nadruk lag daarbij op het onveiligheidsgevoel dat men heeft in de garage. Men durft ’s nachts de garage niet meer in te rijden, omdat het te donker is. Uiteraard zijn deze klachten opgepakt.

Medewerkers van het politieteam Steenwijkerland hebben de klachten in kaart gebracht en gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de gemeente Steenwijkerland, de supermarkt gelegen naast de garage en de stadstoezichthouders.

Door een goede samenwerking tussen deze partijen konden op korte termijn de volgende afspraken gemaakt worden ter verbetering van de veiligheid in de garage:
1. Van maandag 7 tot en met donderdag 11 juli wordt de garage geheel schoon gespoten.
2. De bewijzering wordt opnieuw aangebracht op het wegdek.
3. De plastic verkeersborden worden vervangen door echte, reflecterende verkeersborden.
4. De garage wordt door de gemeente vaker schoongemaakt.
5. De verlichting wordt ook aangepakt. Zo worden de lampenkappen schoongemaakt en worden er reflectoren in aangebracht. Dit laatste levert extra licht op.
6. De surveillance van de stadstoezichthouders wordt aangepast, zodat er vaker bezoeken kunnen worden gebracht aan de parkeergarage voor preventieve controles. De lijn tussen politie en stadswachten zal daarbij kort zijn.

De verwachting is dat deze maatregelen de onveiligheidsgevoelens voor een groot deel wegnemen en dat de inwoners van Steenwijk de parkeergarage weer ongehinderd gaan gebruiken.
Provincie:
Tag(s):