dinsdag, 16. december 2008 - 10:51

Ooggetuige ongeval redt automobilist

Nieuwveen

Een 42 jarige getuige uit Oude Wetering heeft maandag 15 december even na 17.00 uur een slachtoffer van een verkeersongeval gereanimeerd. Volgens een andere getuige reed de automobilist, een 23 jarige Hagenaar, hard over het Nieuwveens Jaagpad. In een bocht reed de bestuurder rechtdoor waarna hij een boom schampte en al tollend het water inreed.

De getuige ziet de bestuurder gebaren en vervolgens het dak opklimmen. Hierop heeft zij 1-1-2 gebeld. De man uit Oude Wetering kwam aangereden en zag de zinkende auto met de man. Hij bedacht zich geen moment, trok enkele kledingstukken uit en sprong in het ijskoude water naar de bestuurder toe. De man wist de bestuurder aan de kant te krijgen. Omdat de bestuurder wit werd en zijn ogen wegdraaiden heeft de man hem gereanimeerd door mond-op- mondbeademing toe te passen. Hierdoor kwam de bestuurder weer bij.

De gebelde hulpdiensten kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse, zoals duikers van de brandweer, de politie Amsterdam-Amstelland en ambulancepersoneel. De bestuurder raakte onderkoeld en werd met een lichaamstemperatuur van 32 graden overgebracht naar het VU Ziekenhuis in Amsterdam.
De politie prijst het heldhaftige optreden van de Oude Weteringer en andere getuigen.
Provincie:
Tag(s):