dinsdag, 12. augustus 2008 - 16:04

Oogstfeest in Onstwedde

Onstwedde

Een oud-Groninger Boeren Boeldag met als uitveiler de altijd zeer spraakzame RTV-Noord weerman en ‘bekende Groninger’ Jaap Nienhuis is dit jaar een van de hoogtepunten van het Oogstfeest in Onstwedde. De 23e editie van het Oogstfeest wordt op zaterdag 23 augustus gehouden op het Evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde.

De formule van het Oogstfeest is, met vele demonstraties van oude ambachten, een oldtimershow, kinderactiviteiten, een braderie met vlooienmarkt en paardensport weer vertrouwd.

Tijdens de Groninger Boeren Boeldag komen er vele tientallen kavels onder de hamer. Geveild worden goederen die passen in de stijl van het Groninger boerenleven van tientallen jaren geleden, zoals boeren werktuigen en gereedschappen. Uitveiler van dit alles is de altijd bijzonder spraakzame Jaap Nienhuis, beter bekend als Jopke Nienhoes, onder meer weerman bij RTV Noord. De veiling vindt plaats ten overstaan van notaris Frits Bergman uit Stadskanaal. De te veilen goederen zijn vanaf 13.00 uur te bezichtigen en de daadwerkelijke veiling begint om 14.00 uur.

Alle activiteiten vinden op deze dag plaats op het Evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde. Dit met uitzondering van paardensportactiviteiten, die plaatsvinden in de naast het Evenemententerrein gelegen manege De Driesporen. Het Evenemententerrein is tijdens het Oogstfeest van veraf herkenbaar aan de tractor die op grote hoogte hangt aan een hijskraan.
Provincie:
Tag(s):