zondag, 10. februari 2008 - 14:51

Ook Ajax haakt af in titelstrijd

(Elfvoetbal) Met de nederlaag van Ajax zondag in Kerkrade is ook de laatste achtervolger van PSV in de titelstrijd afgehaakt. In Kerkrade werd het 2-1 voor Roda JC.

PSV speelde zaterdagavond gelijk tegen Heerenveen, terwijl Ajax zondagmiddag verloor van Roda JC. Als PSV zelfs uitloopt als het twee punten verspeelt, dan is wel bijna te stellen dat de titelrace een gelopen strijd is. Ajax staat nu op negen punten achterstand van de koploper uit Eindhoven. De strijd wie als nummer twee de beste uitgangspositie krijgt in de play-offs naar de voorronde van de Champions League is echter spannender dan ooit. Heerenveen, Ajax, Feyenoord en NAC Breda staan met z´n vieren op gelijke hoogte met 44 punten.

Ajax had het aan zichzelf te danken dat het afhaakt in de strijd. De Amsterdammers maakten belangrijke kansen niet af. Zo miste Klaas-Jan Huntelaar een goede kans aan het begin van de tweede helft. Dennis Rommedahl was na een kwartier in het tweede deel te zelfzuchtig en schoot naast. Bruno Silva en Rasmus Lindgren maakten nog wel twee doelpunten die werden afgekeurd, maar de nederlaag was door het missen van cruciale kansen wel terecht.

De eerste helft tussen Roda JC en Ajax begon met fouten in de verdediging bij beide ploegen. Na enige tijd werd Roda beter en bekroonde dat met een doelpunt. Roland Lamah tekende voor de treffer, op aangeven van Marcel Meeuwis. Ajax herstelde zich echter snel en Huntelaar maakte de gelijkmaker.

In de tweede helft werd de wedstrijd aantrekkelijker en voetbalden de ploegen allebei vol voor de winst. Op het moment dat een fase aanbrak waarin Ajax het overwicht kreeg, scoorde Roda echter. Na een aanval van invaller Dieter van Tornhout kopte Anouar Hadouir binnen.

Ajax begon nog een slotoffensief, maar het lukte niet te scoren. Roda kreeg daarbij de bal nog maar moeilijk weg, maar achterin bleef het wel dicht bij de Limburgers. Voor Roda is de zege een opluchting, omdat het een moeilijke periode meemaakt. De ploeg had na de winterstop niet gewonnen.

Na de mooie zege tegen Feyenoord vorige week, moet Ajax nu de wedstrijd vrijdag tegen Sparta gebruiken om weer vertrouwen op te doen. Tweede worden in de Eredivisie lijkt na zondag namelijk het hoogst
haalbare voor Ajax.
Categorie:
Tag(s):