zondag, 3. februari 2008 - 9:38

Ook AZ kan PSV niet stoppen

(Elfvoetbal) PSV heeft een belangrijke stap gezet in de richting van het landskampioenschap. Uit bij AZ werd op vrij overtuigende wijze met 0-2 gewonnen. De Eindhovenaren sleepten via een zakelijke speelwijze de drie punten in de wacht. Doelpunten kwamen op naam van Danko Lazovic en Ibrahim Affelay.

AZ begon goed aan de wedstrijd. De Almaarders zetten PSV vroeg vast en creëerden een aantal kleine mogelijkheden. Toch waren het de bezoekers die in de twaalfde minuut op voorsprong kwamen. Een afstandschot van Balazs Dzsudzsák eindigde snoeihard op de onderkant van de lat, waarna Danko Lazovic op de goede plaats stond om de rebound in te koppen: 0-1.

PSV speelde zakelijk en effectief. De ploeg van trainer Sef Vergoossen straalt het hele seizoen al de rust uit van een kampioen. Nimmer raakt het elftal in paniek. Ook niet na de sterke start van AZ. In de 25ste minuut verdubbelde PSV op fortuinlijke wijze de score. Barry Opdam kwam na een te zachte terugspeelbal van Demy de Zeeuw te gretig in op Affelay, die net iets eerder bij de bal was en het leer met de punt van zijn voet langs de AZ-verdediger tikte. Oog in oog met Boy Waterman bleef de jonge middenvelder vervolgens rustig: 0-2.

In het restant van de eerste helft was het de koploper die controleerde. AZ deed nog wel zijn best, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. De PSV-defensie gaf niets weg, waardoor het duel al halverwege leek beslist.

Louis van Gaal bracht na rust Ryan Donk en Simon Poulsen in het veld. Kew Jaliens en Ari bleven achter in de kleedkamer. De thuisploeg gaf niet op en koos massaal de aanval. Onder aanmoediging van het eigen publiek vlogen de Alkmaarders er stevig in. Hoewel er een paar kleine mogelijkheden uit voortkwamen, werden de gasten niet echt in verlegenheid gebracht. PSV speelde het potje rustig uit. AZ had weliswaar verreweg het meeste balbezit, maar deed daar vervolgens weinig mee. De Brabanders bleven moeiteloos overeind en pakten daarmee drie zeer belangrijke punten.

Dankzij deze overwinnig verstevigt PSV haar koppositie. Na eerder in de week al overtuigend van Ajax te hebben gewonnen, lijkt de ploeg nu definitief af te gaan tekenen op het 21ste landskampioenschap uit de clubhistorie.
Categorie:
Tag(s):