maandag, 27. oktober 2008 - 19:39

Ook vrouwen kunnen seksverslaafd zijn

Amsterdam

Tot voor kort nam men aan dat alleen mannen seksverslaafd konden worden. Maar uit een Amerikaans onderzoek blijken ook steeds meer vrouwen seksverslaafd, zo schrijft Timesonline.

„In Amerika is 30% van de mensen die hulp zoekt voor seksverslaving vrouwelijk,“ zegt Serratt, directeur van Life Works die geslachtverslaving behandeling in Engeland.

In Europa stellen weinig vrouwen zich als geslachtsverslaafden voor, maar dat betekent niet dat het probleem minder overwegend is. „In de eerste instantie komen de vrouwen voor hulp voor alcoholverslaving, drugverslaving of depressie. In de loop van behandeling komt vaak de worteloorzaak van hun probleem aan het licht, ze zijn seks- of flirtverslaafd� zegt Serrat.

Volgens de onderzoeker maakt een seksverslaving of cocaïneverslaving geen verschil. Uit onderzoek blijkt dat bij beide verslavingen dezelfde gebieden in de hersenen worden geactiveerd.

„Vrouwelijke seksverslaafden hunkeren naar intimiteit. „Zij zullen geslacht en verleiding gebruiken als een manier om dat gevoel op te wekken. "Wanneer ze het bed eenmaal delen, slaat de paniek toe en gaan ze weer op zoek naar een ander", stelt Serrat.

"Terwijl ze hunkeren naar geborgenheid, vrezen ze er tegelijk voor. Hun laag zelfbeeld maakt hen bang dat de mannen hun echte 'ik' leren kennen.

Seksverslaafden kiezen steeds voor de 'foute' partner. Ze vallen op oppervlakkige eigenschappen, want wat ze aantrekkelijk vinden, bestaat meestal slechts in hun fantasie.

De seksverslaafden hebben ook moeite met het kiezen van vrienden. Zij neigen om voor oppervlakkige kwaliteiten te gaan.
Categorie:
Tag(s):