woensdag, 18. juni 2008 - 23:04

Oorzaak klachten medewerkers nog onduidelijk

Beesd

Vier medewerkers van een bedrijf aan de Industrieweg in Beesd liepen dinsdag rond het middaguur irritatieklachten op bij werkzaamheden in het bedrijf. De bron van de klachten wordt onderzocht.

Rond 12.00 uur wilden de medewerkers een vrachtauto op het bedrijfsterrein lossen. Toen hoofdpijn en duizeligheid werd gevoeld staakten de medewerkers hun werk en werd de ambulancedienst en brandweer gewaarschuwd. Nadat de vrachtauto met als lading roestvrijstalen pijpen geïsoleerd werd gezet in een loods en duidelijk werd dat verder op het terrein veilig gewerkt kon worden, is het werk hervat door de overig medewerkers.

De brandweer heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieubeheer (RIVM) ingeschakeld voor gespecialiseerde monstername in het bedrijf. De monsters worden vanmiddag onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. De resultaten daarvan kunnen inzicht geven of er kans is op andere klachten als die van vanmiddag. Een medewerkers van de Arbeidsinspectie is bij het onderzoek betrokken.
Provincie:
Tag(s):