vrijdag, 29. augustus 2008 - 22:24

Op de koffie bij de Boswachter!

Drouwen

Altijd al willen weten wat een boswachter allemaal doet? Vragen over het bos, de natuur, het beheer of de omgeving van het Boomkroonpad? Interesse om zelf uw steentje bij te dragen? Zin in een kopje koffie of thee met iets lekkers? Maak dan gebruik van het aanbod van Staatsbosbeheer en kom gezellig op de koffie!

Op zondag 7 september a.s. bent u tussen 11.00 en 12.00 uur van harte welkom om met de boswachters van Staatsbosbeheer een kopje koffie te drinken en een goed gesprek aan te gaan! De boswachters ontvangen u graag bij Paviljoen de Woudstee, bij het Boomkroonpad.

Het Boomkroonpad ligt midden in de boswachterij Gieten-Borger. De bossen zijn van grote waarde voor de natuur, maar ook houtproductie is een belangrijke taak van dit bosgebied. Het is zeer mooi om te constateren hoe de combinatie van natuurontwikkeling en houtproductie hier hand in hand gaan. In de omgeving zijn ook diverse heideterreinen en bijzondere vennen te vinden. Deze kenmerken zich door hun bijzondere plantengroei en dieren als de adder en de levendbarende hagedis.
In het hele bosgebied zijn recreatieve paden en wandelroutes aangebracht, zodat een ieder ervan kan genieten.

De boswachters vertellen graag meer over het beheer, de boomsoorten, de plantengroei en de dierenrijkdom van het gebied. Ook over het duurzame beheer van de natuurgebieden is veel te vertellen. Indien u hier benieuwd naar bent , dan bent u van harte welkom om op zondag 7 september een praatje te komen maken en samen met de boswachters een kopje koffie of thee met iets lekkers te nuttigen. Deelname is gratis.
Provincie:
Tag(s):