zaterdag, 8. november 2008 - 23:12

Op de vlucht zonder voorband

Hoornaar

Een 56-jarige inwoner uit het Zuid-Hollandse Hoornaar wist zaterdagavond met nog maar drie banden onder zijn voertuig op de vlucht te slaan voor de politie.

Omstreeks 20.35 uur kreeg de Verkeerspolitie (KLPD) de melding dat op de A15 ter hoogte van Barendrecht twee auto’s op de vluchtstrook stonden nadat ze elkaar geraakt hadden. Enkele minuten later kwam de melding dat één van de wagens plotseling was weggereden. Dit ondanks de schade aan de voorkant van de auto.

De Verkeerspolitie keek uit naar de bewuste auto en werd even later geholpen door een weggebruiker die telefonisch meldde dat hij achter een auto reed die op een velg reed omdat hij zojuist zijn voorband had verloren. De melder bleef de auto volgen en gaf voortdurend de positie door. De ‘velgrijder’ verliet bij Papendrecht de snelweg en kwam via provinciale wegen in Hoornaar. Daarbij bereikte hij op de provinciale wegen snelheden van bijna 120 km/u.

In Hoornaar, op nog geen 150 meter afstand van zijn woning, kon de Verkeerspolitie hem stoppen. De blaastest gaf aan dat de man teveel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Gorinchem. Daar bleek dat het definitieve alcoholpromillage 1,35 bedroeg. Tegen de Hoornaar wordt proces-verbaal. Naast de alcohol onder andere ook voor het verlaten van de plaats van het ongeval bij Barendrecht.
Provincie:
Tag(s):