zondag, 15. juni 2008 - 17:59

Op hol geslagen paard verdrinkt in de Bergsche Maas

Zaterdagavond 14 juni sloeg een paard op hol in Drongelen. Na een wilde rit door het dorp belandde het dier in de Bergsche Maas. Het paard verdronk. Bij het ongeval raakte een 65-jarige vrouw uit Almkerk gewond.

Omstreeks 19.30 uur waren de 65-jarige vrouw en haar 74-jarige partner bezig met het uitspannen van het paard. Dat gebeurde na een ritje met paard en koets. Door nog onbekende oorzaak sloeg het paard tijdens het uitspannen op hol. Hij ging er met koets en al vandoor.

De 65-jarige vrouw kwam daarbij onder de koets terecht en werd overreden. In het dorp beschadigde het paard een geparkeerde auto. Het dier kwam via de Eindsestraat uiteindelijke terecht bij de wal van het veer over de Bergsche Maas tussen Drongelen en Waalwijk. Vermoedelijk schrok het paard opnieuw van de naderende veerpont. Hij liep via de schuine walhelling het water in. Omdat hij nog steeds aangespannen was aan de koets, trok deze het dier naar beneden en verdrnok het paard.

Brandweerduikers troffen het stoffelijk overschot aan op de bodem, waarna het geborgen werd. Ook de koets is uit het water getakeld. De 65-jarige vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zij had zes gebroken ribben en een gekneusde long opgelopen.
Provincie:
Tag(s):