donderdag, 24. april 2008 - 18:31

Op seks beluste mannen 'in de val gelokt'

Hilversum

De computer is het speelgoed van de eenentwintigste eeuw. Veel kinderen brengen dan ook hun vrije tijd online door op bijvoorbeeld een chatsite. Hier wordt echter regelmatig misbruik van gemaakt, want de ware identiteit van de bezoekers van chatrooms is niet of nauwelijks te controleren. Kinderen kunnen bijvoorbeeld benaderd worden door oude mannen die zich voordoen als leeftijdsgenoten.

In de nieuwe Amerikaanse serie 'In De Val Gelokt', die start op zondag 4 mei bij RTL 7, wordt de confrontatie aangegaan met volwassen mannen die via het internet op zoek zijn naar seksueel contact met minderjarigen.

De potentiële misbruikers worden door Perverted Justice, de online waakhond van Amerika, opgespoord op de chatsites. De op seks beluste mannen denken contact te hebben met minderjarigen, waarna ze naar een speciaal huis worden gelokt dat van binnen en van buiten is uitgerust met verborgen camera's. Eenmaal binnen worden de mannen door presentator Chris Hansen geconfronteerd met de door hen gedane seksueel getinte uitspraken op het net. De confrontatie met de camera is voor veel van de hen een enorme schok, maar als ze op hun weg naar buiten worden opgewacht door de politie, zitten ze pas echt in de problemen.
Categorie:
Tag(s):