dinsdag, 27. mei 2008 - 18:24

Opel lanceert de nieuwe Corsa GSi

Opel voegt met de Corsa GSi een nieuwe, sportieve variant toe aan het succesvolle en toch al brede Corsa-gamma. Hij is uitgerust met een levendige turbomotor, een sportief schakelende zesbak, een sportonderstel en veel sportieve kenmerken, zowel aan de buitenzijde als in het interieur. De Opel Corsa GSi biedt een goed evenwicht tussen sportief rijplezier en alledaagse functionaliteit.

Hij is dan ook leverbaar in drie- en in vijfdeursuitvoering. Om snel aan de eerste vraag te kunnen voldoen heeft Opel een beperkte oplage van 75 stuks al per eind juni beschikbaar. Deze driedeurs Corsa GSi kost € 22.995,-. De vijfdeurs – die vanaf het najaar ook leverbaar is – heeft een meerprijs van € 600,-.

De basis van het rijplezier vormt de viercilinderkrachtbron met een inhoud van 1,6 liter. Dankzij de turbo levert hij 110 kW/150 pk en 210 Nm trekkracht over bijna het gehele toerenbereik (1.850 – 5.000 t.p.m.). De prestaties liegen er niet om: de topsnelheid van de Corsa GSi bedraagt 210 km/u en de sprint van stilstand naar honderd kilometer per uur vergt 8,1 seconden. Het gecombineerde verbruik komt op een nette 7,9 l/100 km.

De snelle Corsa krijgt een meer dan adequate uitrusting mee. Het OPC Line Pack zorgt voor een temperamentvolle uitstraling door de verlaagde voor- en achterbumper, zijskirts en de achterspoiler. Het Sport Plus Pack voegt daar lichtmetalen 17-inch velgen met 215/45-banden aan toe, plus een verlaagd sportonderstel, aluminium pedalen en een OPC-versnellingspookknop.

De combinatie van de sportieve motor, brede banden, het verlaagde sportonderstel en de progressieve stuurbekrachtiging zorgt voor een direct stuurkarakter en een uitstekende wegligging. Om het sportieve karakter op de juiste momenten in te tomen, is ESP+ standaard. De elektronische stabiliteitscontrole voorkomt doorslippende wielen en helpt de Corsa op koers te houden in snelle bochten en bij uitwijkmanoeuvres. ABS, actieve bochtenverlichting en zes airbags behoren ook tot de standaarduitrusting.
Categorie:
Tag(s):