donderdag, 28. februari 2008 - 9:13

Opel Meriva Concept met innovatief FlexDoors-systeem

Breda

De Opel Meriva Concept, die volgende week op de 78ste internationale Auto Salon van Genève (6-16 maart) wordt onthuld, illustreert hoe de nieuwe Opel designtaal kan worden aangewend om gedurfde en verfrissende designoplossingen voor dit segment te creëren.

De Opel Meriva Concept brengt met zijn innovatieve FlexDoors-systeem ‘flexibiliteit’ naar een hoger niveau. Deze FlexDoors bestaan uit aan de achterzijde opgehangen achterdeuren, die naar de achterkant van de auto toe openzwaaien. Aangezien de B-stijlen, omwille van de passieve veiligheid, opzettelijk werden behouden, kunnen de voor- en achterdeuren van de Meriva Concept ook onafhankelijk van elkaar worden geopend. Reeds bestaande varianten van dit soort achterdeuren, kunnen alleen worden geopend wanneer men eerst de voordeur opent. Deze innovatie maakt de toegang tot het interieur veel gemakkelijker en is ook veiliger dan klassieke autodeuren. In de Meriva Concept wordt deze innovatie gecombineerd met het veelzijdige FlexSpace-systeem voor de achterbank, dat al bekend is van de huidige Meriva.

Het FlexDoors-systeem komt ook het comfort en de functionaliteit ten goede, want het hoogste punt van het dak (vlak achter de B-stijlen) is precies de plaats waar de passagiers in- en uitstappen. Deze architectuur stelde de designers in staat om een zeer dynamisch en uniek silhouet te creëren met een gebogen daklijn, die naar de C-stijlen toe afloopt.

Heel opvallend is de dynamische gebogen lijn in de raamlijn net achter de B-stijlen, die de achterpassagiers, en met name kinderen, een uitstekend zicht rondom geeft. De carrosserie kan daarnaast prat gaan op de opvallende ‘insnede’; een designelement van de GTC Coupé en de Flextreme. Nog een ander kenmerk is de U-vormige voorruit, die zich naar boven en naar achter toe uitstrekt over de hoofden van de achterpassagiers en die sterk doet denken aan de panoramische voorruit van de Astra GTC.

De smalle A-stijlen en de ver naar beneden getrokken voorruit zorgen voor een overvloed aan licht en een ruim plaatsaanbod. Beide elementen dragen bij tot het uitstekende zicht rondom voor de inzittenden.
Categorie:
Tag(s):