maandag, 25. februari 2008 - 18:24

Opel Tigra TwinTop 'Linea Nera' met 'soft-top'-look

Breda

De nieuwe ‘Linea Nera’ modeluitvoering geeft een nieuwe kijk op de snel veranderende Tigra TwinTop: het elektrohydraulisch wegklapbaar stalen dak van de tweezitter is voorzien van een bordeaux-kleurige stof, dat het dak de ‘look’ van een ‘soft top’ geeft, zonder de voordelen van een hardtop uit het oog te verliezen. De Opel Tigra TwinTop ‘Linea Nera’ wordt voor het eerst aan het publiek gepresenteerd op de 78ste internationale Auto Salon van Genève.

De op de foto getoonde versie is gebaseerd op de standaard rijk uitgeruste Temptation-uitvoering en heeft onder meer lederen stoelen, stoelverwarming, airconditioning, radio/cd-speler met mp3, boordcomputer, tweelaags metaal- of parelmoerlak, aluminium sportpedalen, veiligheidsgordels en vloermatten in een bijpassende kleur en 17� lichtmetalen velgen in twee kleuren. De speciale editie ‘Temptation’ is eveneens verkrijgbaar voor klanten die de uitgebreide standaard-uitrusting zonder het stoffen dak willen.

Men kan kiezen uit een 1.4 (66 kW/90 pk) of 1.8 benzinemotor (92 kW/125 pk). Beide worden aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak gekoppeld, terwijl de 1.4 TWINPORT ook kan worden besteld met een automatische Easytronic handgeschakelde vijfversnellingsbak. Zoals bij alle andere Tigra’s TwinTop volstaat een druk op de knop om de ‘Linea Nera’ in ongeveer 18 seconden om te vormen van een coupé tot een cabrio.
Categorie:
Tag(s):