zondag, 21. september 2008 - 11:25

Opel toont twee wereldpremières op de Paris Motor Show

Breda

Opels aanwezigheid op de Paris Motor Show (4 – 19 oktober) zal niet onopgemerkt voorbij gaan, want de fabrikant brengt twee wereldpremières mee: de dynamische nieuwe Insignia Sports Tourer, met twee nieuwe motoren, en de gestroomlijnde Insignia ecoFLEX, die rijplezier aan zuinigheid combineert.

Opels nieuwe stationwagon bevat baanbrekende technologieën in een sportief, hoogwaardig design voor een betaalbare prijs. De Insignia Sports Tourer heeft dezelfde atletische, krachtige en elegante lijn als zijn sedan-broer. 'Maar,' zoals Mark Adams, Vice-President van GM Europe Design, benadrukt, 'deze auto heeft een heel eigen, unieke persoonlijkheid terwijl hij toch trouw blijft aan de nieuwe designtaal die we voor Opel hebben ontwikkeld.' De Sports Tourer staat vanaf de lente van 2009 in de showroom.

Tegelijk debuteren twee nieuwe motoren voor de volledig nieuwe Insignia-klasse. De innovatieve 2,0-liter BiTurbodiesel met clean tech systeem levert 190 pk en de ‘gedownsizede’ 1,6-liter Turbo benzinemotor is goed voor 180 pk. Deze twee nieuwe krachtbronnen completeren het al uitgebreide gamma van de Insignia, dat al zeven andere motoren omvat, stuk voor stuk met Euro 5 emissienorm

Opel gunt de wereld ook een eerste blik op de nieuwe Insignia ecoFLEX; een milieuvriendelijke auto die geen compromissen sluit wat prestaties betreft. In tegenstelling tot zijn concurrenten gaat het niet om een basismodel, maar om een verfijnde, krachtige auto die een uitzonderlijke rijdynamiek met een zeer laag verbruik combineert.
Categorie:
Tag(s):