dinsdag, 2. september 2008 - 20:14

Open dag brandweer Aa en Hunze

Annen

Op zaterdag 20 september 2008 organiseert de brandweer Aa en Hunze weer de traditionele open dag. Dit jaar is de organisatie in handen van de brandweerpost Annen. De open dag wordt gehouden bij de brandweerpost aan de Spijkerboorsdijk 3 te Annen. Vanaf 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in de wereld van de brandweer.

Er zal een grote diversiteit aan brandweervoertuigen te zien zijn, waaronder een hoogwerker. Daarnaast zijn er diverse activiteiten, waarbij de bezoekers o.a. zelf kleine brandjes kunnen blussen en een loopoefening kunnen doen met ademlucht als brandweerman/-vrouw in een gesimuleerd brandend pand. Door de brandweerpost Annen wordt zowel 's morgens als 's middags een demonstatie van een hulpverleningsinzet gegeven. Ook bestaat de mogelijkheid zelf te ervaren hoe het is als je met je auto over de kop gaat.

Voor de jeugd zijn er diverse spelletjes op brandweergebied, waaronder het spuiten met een echte straalpijp. Een tweetal brandweerauto's zal de gehele dag rondritten verzorgen. Voor de basisscholen in het verzorgingsgebied van de post Annen is een kleur- en puzzelwedstrijd georganiseerd.

Deze dag zijn tevens Ambulance RAV/UMCG, Politie Aa en Hunze en bergingsbedrijf Hamstra aanwezig.

Binnen de brandweer Aa en Hunze is momenteel weer behoefte aan de instroom van enkele jonge enthousiaste vrijwilligers. Indien je hiervoor belangstelling hebt, kun je op deze dag informatie inwinnen of je aanmelden bij de informatiestand van de gemeente Aa en Hunze.
Provincie:
Tag(s):