maandag, 1. september 2008 - 18:30

Open dag Brandweer Veendam

Veendam

Op 6 september presenteert brandweer Veendam zich aan de inwoners van Veendam met als doel de mensen kennis te laten maken met de brandweer anno 2008. Wat heeft de brandweer tegenwoordig allemaal, wat doen ze en welke inspanning leveren de vrijwilligers hiervoor. De open dag zal plaatsvinden op het Aquaplein van 10:00 tot 16:00 uur.

Om het beeld van wat de brandweer allemaal doet compleet te maken, zal naast het materieel van Veendam zelf ook het totale brandweermaterieel van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Veendam te zien zijn. Verder komt ook het NBC peloton Groningen. Het NBC peloton wordt ingezet bij calamiteiten met bijv. gevaarlijke stoffen, waarbij veel mensen moeten worden ontsmet. Er zal een demonstratie van een ontsmetting te zien zijn.

De traumaheli van het Mobiel Medisch Team zal om ± 14:00 uur een landing maken in Veendam en gedurende een uur te bezichtigen zijn. Arriva ambulancevervoer zal aanwezig zijn met een ambulance en bergingsbedrijf Hamstra met een bergingsvoertuig.

De opgeheven post van brandweer 't Zand komt met hun "Oude Sik" en zal zorgen dat de kleintjes met water kunnen spuiten. Verder zullen aanwezig zijn: De Nederlandse brandwondenstichting, De Brandweerwinkel, Ziegler brandweertechniek en Ajax brandbeveiliging.

Tegen een geringe vergoeding kunnen bezoekers op de foto in een brandweerwagen of in brandweeroutfit. De opbrengst gaat naar de brandwondenstichting.
Provincie:
Tag(s):