maandag, 19. mei 2008 - 19:50

Open dag volkstuinencomplex Asten

Asten

Op zaterdag 24 mei houdt VolkstuinVereniging Asten (EVVA) een open dag voor belangstellenden. De volkstuinen, gelegen aan de Koestraat zijn dan voor het publiek toegankelijk tussen 11.00 tot 15.00 u. Op het terrein zijn zo’n 120 tuinen gelegen. Er wordt van alles gekweekt zoals groentes, fruit voor kleinschalig gebruik, druiven, planten en bloemen en ook zijn er een aantal kippen. Jong en oud is hier druk in de weer met z’n groene hobby: het zelf kweken van groentes en fruit of het houden van enkele kippetjes voor een lekker scharreleitje.

Leden van de vereniging zijn op die dag aanwezig om aan het belangstellende publiek informatie te geven over hun hobby. Er is ’n aparte tafel met informatie over het huren en de kosten van een tuintje, het kweken van groentes, biologisch tuinieren, ziekte-bestrijding en over de voordelen van het hebben van een volkstuin.

Momenteel is de publieke belangstelling voor het zelf kweken van groentes weer groeiende. De hoge groenteprijzen en de toenemende aandacht voor gezond eten zijn hier debet aan. Het zelf kweken van groentes is bovendien gezellig en het buiten bezig zijn is gezond.
Provincie:
Tag(s):