maandag, 15. september 2008 - 18:53

Open Dag voor omstanders van verslaafden

Zuidhorn

Op zaterdag 4 oktober organiseert Steunpunt Mantelzorg Groningen-stad in samenwerking met Stichting Coke Van Jou een Open Dag voor Omstanders van Verslaafden in de provincie Groningen. Steunpunt Mantelzorg zet zich in voor mensen die vanuit een persoonlijke relatie zorgen voor een naaste, bijvoorbeeld kind, partner of buur. Stichting Coke Van Jou is in 2005 opgericht als steunpunt en kenniscentrum voor partners, familie en vrienden van alle soorten verslaafden in het land.
De Open Dag wordt gehouden in het gebouw van Humanitas Groningen-stad.

Samen leven met iemand die verslaafd is, is vaak erg moeilijk. Omstanders proberen de verslaafde te helpen en raken hierdoor zelf in de problemen.
Helaas richt de hulpverlening zich met name op de verslaafde. Omstanders krijgen vanuit die hoek weinig tot geen hulp en ondersteuning. Vandaar deze Open Dag waar Omstanders centraal staan. De informatie, ondersteuning en ontspanning is op hen afgestemd.

Op het programma staan lezingen, een informatiemarkt en er zijn mensen van de zelfhulpgroep aanwezig. Daarnaast kunnen deelnemers zich inschrijven voor een individueel consult met een therapeut of psycholoog, een massage en/of een workshop. Entree en deelname is gratis.

De open dag vindt plaats bij Humanitas (Akerkhof ZZ 22) te Groningen en is van 10.30 tot 16.00 uur.
Provincie:
Tag(s):