woensdag, 27. augustus 2008 - 9:08

Open Monumentendag in Hoogezand - Sappemeer

Hoogezand - Sappemeer

Op zaterdag 13 en zondag 14 september 2008 wordt in Hoogezand-Sappemeer weer de jaarlijkse Open Monumentendag georganiseerd. De opengestelde monumenten (herkenbaar aan de gele vlag of de poster van de Monumentendag) zijn op zaterdag tussen 10.00 en 16.30 uur gratis te bezoeken. Op zondag 14 september kunt u van 14.00 tot 16.00 uur kerkhoven en begraafplaatsen bezoeken. Dit jaar zal alles draaien om sporen.

De open monumentendag van 2008 heeft als thema "Sporen". Met dat thema worden duizenden monumenten nog nadrukkelijker dan anders in historisch perspectief geplaatst, en worden alle overblijfselen uit het verre en nabije verleden met elkaar verbonden. Sporen zijn zichtbare verwijzingen naar (of restanten van iets) dat er ooit was. Binnen dit thema krijgt ook archelologie in Hoogezand-Sappemeer een prominente rol op de Open Monumentendag.

Op zaterdag zijn er tussen 10.00 en 16.00 uur tal van bijzondere sporen te bezichtigen in de Dorpskerk van Kropswolde (Woldweg 115), onder meer de tentoonstelling "Archeologische opgravingen in Hoogezand" - tijdens de archeologische opgravingen op het terrein in Hoogezand waar het Winkelpark Hoogezand wordt ontwikkeld zijn resten uit de Middensteentijd gevonden. Aan die opgravingen is deelgenomen door amateurarcheologen, waarvan een aantal deze dag aanwezig zal zijn om te vertellen over de opgravingen.
Provincie:
Tag(s):