maandag, 9. juni 2008 - 20:13

Open Toren Dag

Veendam

Op 14 juni a.s. is het weer Open Toren dag. Overal in de provincie Groningen waar de toren voorzien is van een carillon bestaat dan de gelegenheid om deze te bezichtigen. Zo ook in Veendam. De gehele middag is het nieuwe carillon te horen en te bekijken.

Veendammers die benieuwd zijn hoe het centrum van Veendam er vanuit de hoogte uitziet kunnen op 14 juni a.s. terecht in de toren van de Hervormde Kerk. De toren staat aan het Kerkplein in het hartje van Veendam. Om ook dit hart kloppend te houden worden op 14 juni van 13.00 uur tot 17.00 uur de deuren wagenwijd open gezet. Iedereen die de toren wil bezichtigen is van harte welkom.

Hierbij is er ook gelegenheid om het nieuwe carillon te bezichtigen en te beluisteren. De nieuwe beiaard is op 25 april jongstleden feestelijk in gebruik genomen en laat sedertdien haar klokken over Veendam klinken.
Het carillon zal gedurende de hele middag worden bespeeld door de beiaardier Adolph Rots.

Een unieke kans om hem aan het werk te zien en uitleg te krijgen over de geschiedenis en werking van ons nieuwe carillon. Op de eerste verdieping van de toren is tevens een kleine presentatie hierover ingericht door de “buurman� van de toren, Bram van Ringh.
Provincie:
Tag(s):