zondag, 29. juni 2008 - 16:46

Openbare terechtstelling in het Gevangenismuseum

Veenhuizen

Op zondagmiddag 6 juli vindt in het Gevangenismuseum in Veenhuizen de bloedstollende opening plaats van de tentoonstelling, Van Cachot tot Schavot

Twee gifmengsters rond 1800. Allebei vergiftigen ze hun echtgenoot. De een doet dat in Holland, de ander in Drenthe. In de tentoonstelling volgen we de procesgang van Hester Rebecca Nepping en Elsje Roelofs; beide vrouwen plegen dezelfde daad, maar hun procesgang verloopt wel anders..

De Brabantse Podiumvereniging Ratatouille speelt de historische rechtspraak van een gifmenger na, inclusief de uitvoering van de straf; de boosdoener wordt veroordeeld tot ophanging door de strop tot de dood er op volgt. Dit is uw kans om een echte, historische hanging mee te maken!

De voorstelling begint om 15.00 uur en vindt buiten plaats, op het binnenterrein van het Gevangenismuseum. Het spektakel is gratis bij te wonen en geschikt voor jong en oud. Ook de tentoonstelling zelf is heel geschikt voor kinderen. Zij volgen hun eigen spoor en ontdekken al doende, hoe kinderen in die tijd werden gewaarschuwd en gestraft.

De tentoonstelling loopt van juli 2008 t/m mei 2009.
Provincie:
Tag(s):