vrijdag, 14. maart 2008 - 8:26

Opendag cameratoezicht Veendam

Veendam

Donderdag werd er een open dag georganiseerd in het politiebureau van Veendam, waar nieuwsgierigen de werking van de cameratoezicht konden bewonderen. De gemeente Veendam, het openbaar ministerie en de stichting Veiligheidszorg Groningen werken samen om toezicht te houden op de openbare orde in het centrum.

Het project loopt in ieder geval drie jaar en wordt dan mogelijk, na evaluatie, verlengd. In het centrum zijn op strategische plekken een zestal hypermoderne camera’s geplaatst. Met deze camera’s kan vrijwel het gehele centrum bekeken worden. De beelden, die van uitzonderlijk goede kwaliteit zijn, worden maximaal 7 dagen bewaard en daarna vernietigd. Als er strafbare feiten worden vastgelegd, dan worden de beelden op een dvd gebrand en als bewijs gebruikt.

De beelden, die voor deze gelegenheid werden getoond op een computer in het Veendammer politiebureau, worden normaal gesproken bekeken in de regionale meldkamer in Groningen. Vanuit de meldkamer in Groningen, worden de diverse agenten aangestuurd om te reageren op gefilmde gebeurtenissen.
Provincie:
Tag(s):