woensdag, 30. januari 2008 - 20:34

Opening Chinajaar met unieke voorstelling in TT hal

Assen

Wethouder Henk van Hooft opent op donderdag Gochina! 2008 met de start van een serie spectaculaire voorstellingen. De Chinese theatergroep Xi’an Song and Dance Troupe geeft in de TT hal vier maal een uitvoering van ‘Soul of China’. Het gaat om een theatrale voorstelling met indringende muziek en prachtige kostuums waarin een ode wordt gebracht aan een van de belangrijkste steden uit de Chinese geschiedenis: Xi’an. De stad is wereldwijd beroemd geworden door de vondst van het Terracotta Leger van de eerste keizer van China. Een aantal soldaten uit dit ‘leger’ is vanaf komend weekend in het Drents Museum te zien.

Xi’an Song and Dance Troupe heeft een gevestigde reputatie zowel binnen als buiten China. De afgelopen jaren zijn grote shows opgevoerd in Engeland, Japan, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Korea. Speciaal ter gelegenheid van de start van de tentoonstelling ‘Het Terracotta Leger van Xi’an’ brengt de groep een programma met dans en muziek variërend van ‘The Soul of the Terracotta Army’, ‘The Charming of the Qin- and Tangdynasties’ tot ‘Welcome Olympic Games 2008’.

Het Chinese dansgezelschap werd afgelopen dinsdag opgehaald van Schiphol door de Gochina! Bus. De bus is geleverd door Marketing Drenthe en rijdt de komende maanden mee in de lijndienst tussen Assen en Groningen.

Met de komst van het bijzondere Terracotta leger naar het Drents Museum staat Assen voor een groot deel van 2008 in het teken van China. Go China! Assen is een culturele ontmoeting waarin van 1 februari tot en 31 augustus allerlei ‘Chinese’ activiteiten plaatsvinden in Assen. Een verrassend programma voor jong en oud.

Voor meer informatie zie: www.gochina-assen-groningen.nl
Provincie:
Tag(s):