vrijdag, 28. maart 2008 - 21:45

Opening Draaiend Huis

Eindhoven

Op vrijdag 4 april 2008 vindt de opening plaats van het kunstwerk Draaiend Huis van John Körmeling. Tevens wordt dan de tentoonstelling Nobody Loves Me van Chantal Rens en Gummbah geopend. Het kunstwerk en de tentoonstelling worden geopend door wethouder van cultuur Hugo Backx en rijksbouwmeester Mels Crouwel.

Beide kunstprojecten zijn uitgevoerd in het kader van KORT (Kunst in de Openbare Ruimte van Tilburg). Het Draaiende Huis van John Körmeling wil op symbolische wijze de breuk tussen het Hasseltplein en de Hasselstraat herstellen die ontstaan is toen in 1959 een rotonde werd aangelegd op die plek. Het kunstwerk transformeert de rotonde tot een van de meest monumentale, humoristische en gedurfde stadsentrees van het land.

Op verzoek van KORT en John Körmeling hebben Chantal Rens en Gummbah een kunstproject bedacht dat ook de bewoners en ondernemers van de Hasseltstraat op actieve wijze bij het Draaiende Huis betrekt. Het resultaat is de raamtentoonstelling Nobody Loves Me. Gummbah en Rens fotografeerden bewoners van de Hasselstraat gehuld in een item uit hun Nobody Forever-collectie, een collectie door hen zelf gebreide truien en sjaals met absurdistische teksten. De bewoners hangen de uitvergrote foto’s voor hun raam en zo ontstaat een expositie die 24 uur per dag te bezichtigen is.
Provincie:
Tag(s):