dinsdag, 18. november 2008 - 18:34

Opening eerste vulstation aardgas in Limburg

Venlo

Aanstaande donderdag 20 november wordt in Venlo het eerste vulstation voor aardgas in Limburg geopend. Wethouder Beurskens zal de eerste auto officieel aftanken.

De realisatie van dit aardgas tankstation zat al langer in de planning; de eerste plannen werden afgelopen januari aangekondigd. Nu alle procedures zijn doorlopen kan er daadwerkelijk aardgas getankt worden. 'We hebben hiermee een impasse doorbroken en daar ben ik blij om,' aldus wethouder Beurskens. 'Mensen kochten geen auto op aardgas omdat er geen vulstation was. En er kwamen geen tankstations omdat er te weinig auto's rondrijden. Nu is het begin tenminste gemaakt.'

De gemeente Venlo had al een half jaar twee auto's rondrijden op aardgas. Deze werden tot nu toe afgetankt in het Duitse Grefrath, omdat dit voordeliger was dan zelf een homefill-installatie aanleggen. Bovendien duurt het thuis tanken nogal lang (vijf tot zes uur),aangezien leidinggas moet worden samengeperst in een speciale tank. Het tanken bij een bedrijfsmatig opgezet tankstation gaat veel sneller: in drie en een halve minuut is een vrachtauto vol.

De nieuwe installatie heeft twee vulpistolen, een voor personenauto's en een voor vrachtwagens. Het station is gerealiseerd door CNG Net en Automobielbedrijf G+H, met steun van provincie Limburg en gemeente Venlo. Het beleid is erop gericht om uiteindelijk een dekkend netwerk van 250 stations in Nederland te hebben, waarvan 50 in de komende twee jaar en acht in Limburg.
Provincie:
Tag(s):