donderdag, 15. mei 2008 - 10:01

Opening Natuur- en Milieueducatief Centrum

Hoogezand - Sappemeer

Woensdag 14 mei is door de wethouders Frank Luijckx en Cor Drost het Natuur- en Milieueducatief Centrum in het Gorechtpark officieel geopend. Vanaf 16.00 tot 18.00 uur was er open huis waarin iedereen de gelegenheid had het gebouw te bezichtigen. Met de realisatie van deze nieuwbouw in het Gorechtpark is op het gebied van Natuur en Milieueducatie een A-locatie ontstaan.

In de zomer van 2006 is de Stichting Natuur-en Milieueducatie HS opgericht. In deze stichting zijn de activiteiten van de Vereniging Kinderboerderij HS ondergebracht en de gemeentelijke dierenweides. Daarnaast kreeg de nieuwe Stichting de opdracht mee om vorm te geven aan natuur- en milieueducatie voor alle scholen in de gemeente. In het Gorechtpark en omgeving worden inmiddels educatieve lessen verzorgd voor basisschoolgroepen.

Met de bouw van het Natuur- en Milieueducatief Centrum zijn de mogelijkheden om hieraan op een goede manier invulling te geven enorm vergroot. Op het terrein van het voormalig hertenkamp in het Gorechtpark is een gebouw (Finse bouw) gecreëerd van 14 bij 14 meter met een ecologisch groen dak.

Een groot deel van het gebouw fungeert als een klaslokaal op locatie, waarin groepen van scholen kunnen worden ontvangen voor lessen in en rondom het gebouw.
Provincie:
Tag(s):