vrijdag, 12. september 2008 - 22:44

Opening nieuw bureau Waterpolitie Vlissingen

Vlissingen

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd op vrijdag 12 september in Vlissingen het nieuwe bureau van de Waterpolitie geopend.Het bureau is gevestigd aan de Piet Heinkade 94.De opening werd verricht door mevrouw drs. Karla Peijs, Commissaris van de Koningin in Zeeland.

Het nieuwe bureau van de Waterpolitie, een dienst van het Korps landelijke politiediensten (KLPD), is gevestigd in een pand dat in het verleden vooral bekend stond als het KNMI-weerstation. Ook andere overheidsdiensten als Douane en Rijkswaterstaat hebben het gebouw op deze aansprekende locatie ooit gebruikt. Het oude bureau, amper honderd meter verderop aan de Piet Heinkade, was verouderd en wordt door de Rijksgebouwendienst afgestoten.

De vijftien medewerkers van de Waterpolitie Vlissingen hebben het van binnen prachtig gerenoveerde bureau al in het voorjaar betrokken maar de officiële opening vond 12 september plaats door mevr. Peijs

. Aan de Piet Heinkade liggen voor die gelegenheid alle vaartuigen van de Zeeuwse Waterpolitie afgemeerd. Ook vaartuigen van partnerdiensten als Rijkswaterstaat, Douane, Koninklijke Marechaussee en KNRM geven acte de présence.

De historische band van het gebouw met het weer wordt extra benadrukt door Jos Broeke, de weerman van Omroep Zeeland. Hij houdt vanuit het bureau van de Waterpolitie zijn dagelijkse weerpraatje.
Provincie:
Tag(s):