vrijdag, 11. juli 2008 - 22:30

Opening passeerstroken tractoren Poortvliet

Poortvliet

Vrijdagmiddag zijn in Poortvliet een tweetal passeerstroken geopend voor het landbouwverkeer op de rondweg bij het dorp. De stroken werden geopend door gedeputeerde Toine Poppelaars.

Landbouwverkeer wordt vanaf 11 juli 2008 toegestaan op de op de Bernhardweg Oost (N666) bij ’s-Gravenpolder en de Postweg (N286) bij Poortvliet gedurende een proefproject van een jaar.

Primair doel is de verkeersveiligheid in de kernen te verbeteren. Doorgaand landbouwverkeer hoeft namelijk niet meer door de kleine straatjes in het dorp. Om oponthoud op de rondweg te voorkomen worden passeerstroken aangelegd, waardoor langzaamverkeer het snelverkeer kan laten passeren.

Landbouwers gaan even naar rechts over de passeerstrook om de automobilisten voorbij te laten gaan. Dat is de gedachte achter de acht passeerstroken van 125 meter op de rondweg bij ’s-Gravenpolder en de twee passeerstroken van dezelfde lengte op de rondweg bij Poortvliet. Dit project is een samenwerking tussen:

de gemeenten Borsele en Tholen
de provincie Zeeland
waterschap Zeeuwse Eilanden
ZLTO
CUMELA
Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) is coördinerende partij bij dit project.

Tussentijds én na een jaar wordt gekeken of de passeerstroken voldoende gebruikt worden en hun doelen bereiken: het verbeteren van de verkeersveiligheid en voorkomen van gevaarlijke inhaalmanoeuvres. In ’s-Gravenpolder mag landbouwverkeer dan definitief over de rondweg met passeerstroken blijven rijden. In Poortvliet blijven de stroken liggen tot de aanleg van een parallelweg langs de N286 voor landbouwverkeer, waarschijnlijk in 2012.
Provincie:
Tag(s):