woensdag, 28. mei 2008 - 21:08

Opening tentoonstelling ontwerpen Annie M.G. Schmidtspeelpark

Kapelle

Donderdag 29 mei opent de Kinderburgemeester van Kapelle, Froukje Goessens, samen met wethouder Jon Herselman de tentoonstelling voor het Annie M.G. Schmidtspeelpark. De tentoonstelling is te bezichtigen in de Bibliotheek in Kapelle. De collages en maquettes zijn gemaakt door de leerlingen van basisschool De Linge in Biezelinge.

Waar denkt u aan bij een ´Annie M.G. Schmidt´ speelpark?
Dit was de vraag waarmee de leerlingen in de afgelopen periode kinderen en volwassenen uit de gemeente hebben bestookt. De leerlingen verwerkten de ideeën in collages en maquettes, die in de Bibliotheek in Kapelle vanaf donderdag te bezichtigen zijn. De verzamelde ideeën vormen het uitgangspunt voor het ontwerp van het speelpark in de nieuwe woonwijk Zuidhoek. Deze woonwijk die ook wel bekend staat als dé Annie M.G. Schmidtwijk, kent straatnamen als De Stampertjes, Torteltuin, Floddertje, Smeerkees, Krullevaar, Jip en Janneke, Petteflet, Minoes en Langhors.

De leerlingen geven die ideeën door aan Jootje Vaas, speeltuin-ontwerpster. Zij kreeg van de gemeente Kapelle de opdracht om voor de nieuwe woonwijk Zuidhoek tussen Kapelle en Biezelinge een speelpark te ontwerpen waar kinderen kunnen spelen als de personages uit een van de boeken van Annie M.G. Schmidt.
Provincie:
Tag(s):