donderdag, 7. februari 2008 - 18:57

Opgebaarde Maharishi trekt veel belangstelling

Vlodrop

In Vlodrop stroomden donderdag weer vele belangstellenden en vertegenwoordigers van de Transcendente Meditatie (TM) samen om de dinsdag overleden Maharishi Mahesh Yogi te herdenken. Zowel aanhangers van de leer als vele (internationale) Raja’s waren aanwezig om nogmaals te horen wat de grondlegger van de TM leer heeft teweeg gebracht in de wereld. Ook was het voor sommigen mogelijk om de Maharishi nog eenmaal de laatste eer te bewijzen in zijn onderkomen op het complex van het voormalige St. Ludwig klooster.

De Maharishi Mahes Yogi zal in de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.00 uur van zijn thuisbasis in de Vlodropse bossen worden overgebracht naar het vliegveld, van waaruit hij zal worden overgevlogen naar India. Daar zal zijn lichaam worden afgezonken in de Ganges, zo meldt woordvoerder Rik Jung.

Op 11 januari kondigde Maharishi aan dat hij zich ging terugtrekken en zijn werk was afgesloten. Zijn leidende positie wordt overgenomen door hersenwetenschapper Maharaja Adhiraj Rajaraam. Daarnaast bestaat de beweging uit 48 internationale ministers en Raja’s (bestuurders), duizenden leraren in Maharishi’s Transcendente Meditatie en directeuren over de hele wereld.
Provincie:
Tag(s):