maandag, 8. september 2008 - 17:28

Opleiding brandveilig ontwerpen op Hogeschool van start

Groningen

Vandaag, maandag 8 september, start het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool Groningen met een unieke deeltijdspecialisatie: Fire Safety Engineering. Voor deze specialisatie werkt de hogeschool nauw samen met de Brandweer Groningen en het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid (NIFV).

Fire Safety Engineering richt zich op de ontwerptechnische uitgangspunten bij de effecten van brand met als doel om het aantal slachtoffers te beperken, eigendommen en het milieu te beschermen en het gevaar op en het risico van brand te inventariseren.

De opleiding is interessant voor architecten, projectontwikkelaars, brandweerofficieren, veiligheidsdeskundigen en verzekeraars in de private én publieke sector.

Volgende week start het Instituut voor Engineering met de pilotopleiding, die toegankelijk is voor mensen met minimaal twee jaar hbo-engineering of een gelijkwaardige opleiding. Het deeltijdonderwijs wordt geconcentreerd aangeboden in drie dagen per maand.

Fire Safety Engineering is een nieuwe specialisatie van de deeltijdopleidingen van het Instituut voor Engineering. Dit instituut biedt de drie deeltijdopleidingen Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde aan. De eerste twee jaren van een van deze deeltijdopleidingen zijn algemeen van aard.

Vervolgens kan de deeltijdstudent een specialisatie kiezen. Fire Safety Engineering is per september 2008 een nieuwe keuzemogelijkheid. Bij afronding van de deeltijdopleiding ontvangt de student een diploma Brede Bachelor of Engineering met in dit geval de specialisatie Fire Safety Engineering.
Provincie:
Tag(s):