dinsdag, 16. december 2008 - 15:03

Oplichter loopt tegen de lamp

Dedemsvaart

Door koppeling van gegevens uit diverse politieregio’s is de politie Hardenberg een man op het spoor gekomen die door het hele land geld op slinkse wijze van banken en bedrijven afhandig wist te maken. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De aangehouden verdachte in deze zaak, een 42-jarige man uit Almere, heeft sinds eind oktober voor een bedrag van circa € 185.000 van bedrijven en banken afhandig gemaakt en ook pogingen hieromtrent gedaan voor een totaal van € 74.000.

In november werd een ondernemer uit Dedemsvaart het slachtoffer van oplichting. Een man was op slimme wijze achter de gegevens van het bedrijf uit Dedemsvaart gekomen en had een id-bewijs vervalst met enige gegevens van een persoon van het bedrijf.

Met dit vervalste id-bewijs wist hij medewerkers van een bank in Dedemsvaart en Balkbrug op slinkse wijze om de tuin te leiden en zodoende een bedrag van de rekening van het bedrijf over te maken naar een andere rekening en een bedrag van enkele duizenden euro’s contant op te nemen.
Provincie:
Tag(s):