dinsdag, 8. april 2008 - 16:53

Oplichters met nep sieraden duiken op in Midden-Limburg

Maasbracht

De politie in Midden-Limburg waarschuwt voor oplichting met nep sieraden. De oplichters hebben in de afgelopen dagen in het gebied rond Maasbracht en Heythuysen geprobeerd gouden sieraden aan te bieden als onderpand aan mensen aan wie ze geld vroegen voor benzine.

In de afgelopen dagen kwamen er bij de politie diverse meldingen binnen van mensen die op straat benaderd zijn maar niet ingingen op het voorstel om gouden sieraden als onderpand voor geld in ontvangst te nemen.

De politie adviseert mensen om niet in te gaan op de vraag om geld voor benzine en daarmee 'gouden' sieraden als onderpand aan te nemen. Met klem vraagt de politie om te melden als iemand benaderd is door deze mannen, om zodoende achter de identiteit van de verdachten te kunnen komen.

Eind maart berichtte de politie van een soortgelijke oplichtingstruc in het noorden van Limburg. Daarbij is toen een 42-jarige man uit Roemenië aangehouden, die tegen de lamp liep bij een parkeerplaats aan de A73 in Castenray. Deze man is dezelfde dag in vrijheid gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De politie sluit niet uit dat er verband is tussen de oplichtingszaken verspreid over de regio en neemt dit mee in een onderzoek.
Provincie:
Tag(s):