maandag, 1. december 2008 - 12:23

Oplichtster moest nog 414 dagen zitten

De politie heeft, donderdag 27 november, dankzij de oplettendheid en actie van burgers van Schiermonnikoog en uit Dokkum een 72-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats kunnen aanhouden voor oplichting.

Afgelopen woensdag meldde een 44-jarige man van Schiermonnikoog zich bij het politiebureau. Die dag had hij een mevrouw zien lopen die erg veel leek op een vrouw die zijn moeder enkele jaren geleden had opgelicht. Bij de melder was bekend dat de vrouw op grote schaal allerlei personen zou hebben opgelicht. Met zijn melding wilde hij voorkomen dat er meer mensen, zoals de mensen waar de verdachte nu logeerde, gedupeerd zouden worden.

Met medewerking van de melder werd na enig speurwerk de huidige verblijfplaats van de vrouw gelokaliseerd. Bij de betreffende verblijfplaats vonden de agenten geen verdachte aan. Zij bleek die dag met de boot naar de wal, naar Dokkum, te zijn gegaan. Met de politie in Dokkum werd contact gelegd om uit te kijken naar de verdachte vrouw. Agenten maakten een zoekslag door het centrum en spraken het personeel in een winkel aan de Grote Breedstraat aan. Of zij de vrouw onlangs hadden gezien. Dat bleek het geval te zijn. Enkele minuten later werd de gezochte mevrouw gezien, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Alles opgeteld moest de vrouw nog voor 414 dagen in de gevangenis verblijven en nog voor ruim 7000 euro schadevergoedingen betalen.
Provincie:
Tag(s):